Etp Programı

ALINAN UNVAN
Elektronik Teknolojisi programı öğrenciler, derslerini başarıyla tamamladıktan ve diğer koşulları yerine getirdikten sonra ön lisans diploması almaya hak kazanırlar.
ÖZEL KABUL ŞARTLARI
Yükseköğretime Öğrenci kabulü için ülke çapında yapılan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) girmiş olması veya sınavsız geçiş sınavına başvuru yapmak zorundadır. Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) yılda bir kez Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılmaktadır. Öğrenci Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)’den alınan puan ve lise not ortalamalarına göre Yüksek Öğretim kurumlarındaki bölümlere yerleştirilir.
YETERLİLİK ŞARTLARI
Ön lisans Derecesi almak için azami öğrenim süresinde sınırlama yoktur.
ÖNCEKİ ÖĞRENİMLERİN TANINMASI
Yüksek Öğretim kurumlarına kayıt yaptırmış öğrencilerin farklı üniversiteler de önceden tamamlamış oldukları öğrenimlerinin tanınmasını talep etme hakkına sahiptir. Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin öğrenimlerinin tanınması için, kayıt yılının ilk haftası içinde ilgili birimine kendi transkript ve ders içeriklerini sunmalıdırlar.
TARİHÇE
1998-1999 eğitim-öğretim yılından Elektronik Teknolojisi programı örgün öğretim olarak faaliyete başlamıştır.Elektronik teknolojisi programında 30 (normal öğretim) öğrenci kayıt yaptırmaktadır. Elektronik teknolojisi programında 4 öğretim görevlisi hizmet vermektedir.
PROGRAM PROFİLİ
Elektronik teknolojisi programı teknik bir program olduğu için, öğrencilere Teorik bilgiler verildikten sonra pratik eğitim yapılarak becerileri geliştirilir. Projelerle de öğrencilerin derslerde yaptıkları çalışmalar güncellenerek piyasa şartlarına uygun başarılı kişiler yetiştirilir. Elektronik hatası / arızası, otomatik kontrol, PLC ve mikrodenetleyici programlama alıştırmaları yapılırken, ders konuları güç elektroniği, elektrik makineleri, PLC ve mikrodenetleyici laboratuarlarında yapılan deneylerle desteklenmektedir.
Elektronik Teknolojisi programı, diğer okullardaki elektronik programlarından öğretim elemanlarının genç, tecrübeli olmaları, bilgisayar laboratuarı, internet kullanımı imkanları ve mezunların sektörde iş bulabilme yönleriyle avantajlıdırlar.
PROGRAM ÇIKTILARI
Elektronik teknolojisi programı mezunları elektronik ve fabrika arıza/bakım alanlarında yeterlidirler. Ayrıca PLC ve mikrodenetleyici programlama yapabilirler. Elektronik güvenlik, robotik sistemlerle ilgili arıza/bakım ve montaj alanlarında da yeterlilik kazanmaktadırlar.
SINAV YÖNETMELİĞİ, ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
Her öğrenci derslere, uygulamalara, laboratuvarı, proje, seminer, atölye, dönem içi çalışmaları, mezuniyet projelerine katılmak zorundadır. Teorik derslerin en az % 70 ve uygulamalı ve laboratuvarı çalışmalarının ise en az % 80 katılmayan öğrencilerin o derslerden final sınavlarına girmelerine izin verilmez. Öğrenciler teorik derslerde devam koşulunu yerine getirene kadar ilgili dersi tekrar etmek zorundadır. Sınavlar genellikle yazılı olarak yapılır. Ancak, öğretim elemanı sözlü sınav yapılmasına da karar verebilir. Derslerin içeriğine göre, bilgi formu üzerinde belirtilmek şartıyla öğrenciler proje çalışmasına da yönlendirilebilir. Derslerin sınavları dersi veren öğretim elemanları tarafından yapılmaktadır. Mazeret sınavları mazereti olan öğrencilere ara sınav bitiş tarihinden itibaren 15 gün içinde ilgili yönetim kurulu onayı ile yapılabilir.
MEZUNİYET ŞARTLARI
Öğrencinin, herhangi bir başarısız dersi olmamalı, genel not ortalaması en az 2.00 (4 sisteme göre), zorunlu meslek stajı yapmış ve kabul edilmiş olmalıdır.
MEZUNLARIN İSTİHDAM PROFİLLERİ
Mezun öğrenciler elektronik ve fabrika arıza / bakım, devlet kuruluşları, elektronik güvenlik şirketleri, PLC ve mikrodenetleyici programlama sektörlerinde istihdam edilmektedir.
İLERİ ÇALIŞMALARA ERİŞİM
Eğer mezun öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı'nda başarılı olurlarsa(Dikey geçiş sınavı ÖSYM tarafından yapılır). Mezun öğrenciler bir lisans derecesine sahip olma şansına sahip olabilirler.
LİSANS DERECELERİ
3129    Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği*
3182    Fizik*
3184    Fizik Mühendisliği*                                                        
8319    Enerji Sistemleri Mühendisliği*
9402    Enerji Yönetimi*
3200    Havacılık Elektrik ve Elektroniği*
9260    Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği *
6262    Meteoroloji Mühendisliği*
3346    Uçak Elektrik-Elektronik *
3358    Uzay Mühendisliği *
8279    Uzay Bilimleri ve Teknolojileri*
3166    Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği *
3168    Endüstri Mühendisliği*
3163    Elektronik Mühendisliği*
3162    Elektrik-Elektronik Mühendisliği*
3160    Elektrik Mühendisliği *
9321    Endüstri ve Sistem Mühendisliği*